NIEUWE WILDERNIS

nieuwe wildernis buren Oostvaardersplassen

In het hart van één van de meest dichtbevolkte gebieden van Europa, in een land waar elke vierkante meter van de grond is zorgvuldig gevormd door de mens, liggen de Oostvaardersplassen.

spektakel

De film brengt de cyclus van de buren, van het leven in de loop van vier seizoenen, vanaf de geboorte tot de dood tot nieuw leven. Het smeden van een directe zintuiglijke en emotionele band met dit bloeiende wetland en de vele wilde dieren die het hun huis gemaakt hebben, waaronder twaalfhonderd Koniks, die deel uitmaken van de grootste kudde wilde paarden in Europa.

prachtige witte staart adelaar

In slechts veertig jaar, is zes duizend hectare nieuw gevormde polder omgetoverd tot één van Europa's meest dynamische en productieve wetlands de thuisbasis van enkele van Europa's meest zeldzame vogels zoals de prachtige witte staart adelaar, die niet meer gezien was in Nederland sinds de Middeleeuwen.

met behulp van de nieuwste technieken

Vijftien voet onder de zeespiegel en op slechts dertig kilometer van Amsterdam. De Oostvaardersplassen zijn een internationaal erkend symbool van Nature's dynamiek en veerkracht geworden. De Nieuwe Wildernis daagt oude concepten van natuur en wildernis uit. De Nieuwe Wildernis benadrukt de enorme veerkracht. Het laat zien dat wat verloren was niet voor altijd verloren hoeft te zijn.

Met behulp van de nieuwste technieken in time-lapse, onderwater, ondergronds, lucht en macrofotografie. De Buren, De Nieuwe Wildernis onderzoeken de diversiteit binnen werelden, van macro tot micro.

Een compilatie gemaakt tijdens de productie van de Nederlandse natuur film The New Wilderness . Muziek uit De Nacht van de Jager met Ben Howard - Black Flies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven