PLANKTON IJS

plankton ijs
Zelf ijs maken is leuk.
Thuis aan de keukentafel met ook gezonde ingrediënten. In 20 minuten voor te bereiden + koelingstijd en . . . smullen maar.
umami
Het toevoegen van de smakelijke PlanktonHolland ingrediënten geeft een verrassende extra smaak, de 5e smaak ook wel Umami genoemd. Naast zoet, zuur, zout en bitter, dus de 5e basissmaak. Umami komt voort uit het Japans en betekent letterlijk ‘heerlijke smaak’. Door Plankton toe te voegen worden de andere ingrediënten in smaak versterkt.
jouw smaak sensatie
Alles kan gecombineerd worden met het smakelijk Plankton, jij bepaalt je eigen smaaksensatie, voeg jouw favoriet(en) toe. Wat dacht je van limoen, aardbei, framboos, banaan, of mango met als extraatje wal- of hazelnoten. Ook chocolade laat zich goed combineren met het smakelijk Plankton, bijzonder toch?
ingredienten
400 ml volle melk
360 ml room (35% vet)
130 g suiker
25 g glucosestroop
30 g boter
20 g melkpoeder
7 eierdooiers
1,5 g arrowroot (bindmiddel met oerkracht)
4 g Plankton Vlokken of Poeder
bereiding
Hydrateer de PlanktonHolland Vlokken of Poeder met water. Hussel alle ingrediënten door elkaar en verwarm ze tot maximaal 80ºC op het vuur. Nadat je de pan van het vuur hebt afgenomen voeg je het inmiddels gehydrateerde PlanktonHolland als laatste ingrediënt toe anders verliest het zijn kracht. Laat het geheel afkoelen en plaats het ijs in je vriezer.
Een klein aandachtspuntje: Tijdens het vriezen is het belangrijk dat er geen ijskristallen ontstaan, roer daarom regelmatig. De structuur van het plankton ijs wordt door de kristallen hard en de smaak aanzienlijk minder.
Geniet!