plankton rijst door angel leon-plankton holland supplementen
juni 3, 2016 lekkernijen Geen reacties

PLANKTON RIJST AIOLI TARTAR

Gevierd chef-kok  Ángel León uit Spanje, met zijn 2 Michelin-ster bekroonde restaurant Aponiente, heeft zijn passie voor Marine Fytoplankton op de menukaart gezet. Fernandez, Leon’s rechterhand vertegenwoordigde hem tijdens het Melbourne Food and Wine Festival.

MELBOURNE FOOD AND WINE FESTIVAL

Een gastronomisch speeltuin. Een overvloed van verse seizoensproducten, bruisende voedselmarkten, innovatieve chef-koks en hun bekroonde restaurants, deskundige wijnmakers, de warmste gastvrijheid en gepassioneerde ambachtelijke producenten worden gepresenteerd tijdens het Festival.

PLANKTON RIJST RECEPT

plankton rice aioli tartar

PERSONEN 4

Ingredienten

Rijst
800 gr ui, in brunoise gesneden
400 gr inktvis, in blokjes van 5 mm x 5 mm gesneden
500 gr Arborio rijst
100 g droge witte wijn Fumet
Plankton Boterkubussen
Semi-slagroom vloeibaar
Plankton

Aïoli Tartaar
Eigeel van een ei
Een ei
Een citroen, geperst
Teentje knoflook
Zonnebloemolie
Extra vergine olijfolie
Drie middelgrote inktvis, schoongemaakt van ingewanden en vliezen, lichaam alleen gebruikt, bevroren om gemakkelijker te kunnen snijden
Sjalotten, fijngehakt
Zout

Vloeibare Plankton
40 g PlanktonHolland Marine Phytoplankton poeder
600 ml mineraalwater
Xanthan
Zout

Methode Rijst
Pocheer de ui zonder deze bruin te laten worden.
Voeg de inktvis toe en bak deze lichtjes.
Gebruik het water waarmee de inktvis is gekookt.
Plaats het op een hoog vuur en voeg de rijst toe.
Voeg hierna geleidelijk de fumet toe, roer continu, alsof het een risotto is.
Als het vocht bijna ingekookt is, voeg dan wat klontjes boter toe en roer het geheel goed om, dit om het geheel te verdikken.
Hierna voeg je de vloeibare plankton toe en kook het geheel nog een paar seconden.
Haal de pan van het vuur uit en voeg een paar eetlepels witte room toe om het romiger en gladder te maken.
Nu voeg je naar smaak wat zout toe

Aïoli Tartaar
Giet de eidooier, het ei, het citroensap, de knoflook en een snufje zout in een blender.
Tijdens het mengen voeg je een straaltje zonnebloemolie en vervolgens een straaltje olijfolie toe. Daarna geheel opzij zetten.
Meng de inktvis tartar, de aioli, de gehakte sjalotjes en de bieslook samen in een kom, voeg zout toe en stop het geheel in een spuitzak.

Vloeibaar Plankton
Voeg het Plankton en mineraalwater toe aan de keukenmixer.
Laat gedurende 8 minuten hydrateren en mix de pasta.
Voeg een beetje Xanthaan toe om een dikkere textuur te verkrijgen.

Serveren
Plaats de rijst op een voldoende grote schaal en creëer een “lint” van inktvis tartaar met aioli eromheen.

Written by Nannochloropsis