umami smaaksensatie pure oerkracht
oktober 2, 2017 lekkernijen Geen reacties

ERVAAR JOUW UMAMI SMAAKSENSATIE

Voeg het water toe aan de Plankton Poeder en roer het geheel tot een glad gehydrateerde Plankton Pasta. Het is raadzaam dat je alleen een hoeveelheid bereid die je op dat moment nodig hebt. Gehydrateerd Plankton Poeder kan afgedekt (mits gekoeld) 24 uur worden bewaard.

SMAAKVERSTERKER
Naast zoet, zuur, zout en bitter is er nog de 5e smaak, die van Umami. Het Japans woord Umami betekent – smakelijk – en wordt wereldwijd erkend als de 5e smaak.

RAUW DIPPEN
4 eetlepels zure Room of vetvrije Yoghurt, 1/2 theelepel Garam Masala en 1/4 theelepel Komijn of 3/4 theelepel Kerriepoeder, 3 teentjes Knoflook,1 eetlepel Tamari en 1 eetlepel Plankton Pasta.

VRUCHTENSAP
Versterk de smaak van jouw favoriete verse Vruchtensappen en ervaar de Umami smaaksensatie op je tong. Eindeloos combineren met 1 theelepel Plankton Poeder.

SMOOTHIE
Start je dag met een gezond en eenvoudig ontbijt. 100g magere Yoghurt, 50ml Sojamelk of Vruchtensap, 1 Mango en 1 theelepel Plankton Poeder. Of dacht je van een Booster smoothie?

GUACAMOLE
2 Avocado’s, 2 middelgrote Tomaten, 2 teentjes Knoflook, 1 eetlepel Plankton Pasta, 2 eetlepels Salsa, 1 eetlepel fijn gehakte Ui, sap 1/2 verse Limoen en naar smaak: Cayennepeper en Zout.

ZOETE DIP
Maak jezelf gesneden zoete Aardappelchips uit de oven 🙂 + 1 Avocado,1 eetlepel zure Room,1 eetlepel Tamari, 1 eetlepel Plankton Pasta en naar smaak: Paprikapoeder.

PESTO
50g vers Basilicum blad, teentjes Knoflook, 20g Pijnboompitjes, 50g geraspte Pecorino, 1dl Olijfolie (extra vergine) en 1 eetlepel Plankton Pasta.

 

DRESSING
75g Pikante blauwe kaas verkruimeld, 1 teentje Knoflook, 225 ml zure room of dikke Yoghurt. 1 eetlepel Witte Wijnazijn, 20g verse Peterselie, 1 eetlepel Plankton Pasta en naar smaak: versgemalen Zwarte Peper.

 

Written by Nannochloropsis