UMAMI RECEPTEN

ERVAAR JOUW UMAMI SMAAKSENSATIE
Voeg het water toe aan de Plankton Poeder en roer het geheel tot een gladde Plankton Pasta. Het is raadzaam dat je alleen een hoeveelheid bereid die je op dat moment nodig hebt. Gehydrateerd Plankton Poeder kan afgedekt (mits gekoeld) 24 uur worden bewaard.

smaakversterker
Naast zoet, zuur, zout en bitter is er nog de 5e smaak, die van Umami. Het Japanse woord Umami betekent 'smaak van heerlijkheid' of 'heerlijke smaak' en wordt wereldwijd erkend als de 5e smaak.
RAUW DIPPEN
4 eetlepels zure Room of vetvrije Yoghurt,1/2 theelepel Garam Masala, 1/4 theelepel Komijn of 3/4 theelepel Kerriepoeder, 3 teentjes Knoflook, 1 eetlepel Tamari en 1 eetlepel Plankton Pasta.
GUACAMOLE
2 Avocado’s, 2 middelgrote Tomaten, 2 teentjes Knoflook, 1 eetlepel Plankton Pasta, 2 eetlepels Salsa, 1 eetlepel fijn gehakte Ui, sap 1/2 verse Limoen en naar smaak: Cayennepeper en Zout.
zoete dip
Maak zelf gesneden zoete Aardappelchips uit de oven :-) + 1 Avocado,1 eetlepel zure Room,1 eetlepel Tamari, 1 eetlepel Plankton Pasta en naar smaak: Paprikapoeder.
UMAMI smoothie
Start je dag met een gezond en eenvoudig ontbijt. 100g magere Yoghurt, 50ml Sojamelk of Vruchtensap, 1 Mango en 1 theelepel Plankton Poeder. Of wat dacht je van een Booster smoothie?
pesto
50g vers Basilicum blad, teentjes Knoflook, 20g Pijnboompitjes, 50g geraspte Pecorino, 1dl Olijfolie (extra vergine) en 1 eetlepel Plankton Pasta.
vruchtensap
Versterk de smaak van verse vruchtensappen, ervaar de Umami smaak-sensatie op je tong en voeg 1 theelepel Plankton Poeder toe.
dressing
75g Pikante blauwe kaas verkruimeld, 1 teentje Knoflook, 225 ml zure room of dikke Yoghurt. 1 eetlepel Witte Wijnazijn, 20g verse Peterselie, 1 eetlepel Plankton Pasta en naar smaak: versgemalen Zwarte Peper.