FAQ vragen en antwoorden

FAQ Antwoorden

De verpakking OptiMSM® Marine Phytoplankton algen bestaat uit 240 capsules. Iedere capsule bevat 300 mg OptiMSM® en 250 mg Marine Phytoplankton algen poeder.

De OptiMSM® is een Vlokken kwaliteit. Deze kristallen zijn grover dan poeder en plakken niet aan elkaar. Echter, vanwege de kristallen duurt het oplossen wat langer mocht je de inhoud uit de capsule nemen om deze bijvoorbeeld te laten oplossen in water of vruchtensap. Deze MSM kwaliteit is 100% zuiver.

Nee! Hoewel groenten een van de belangrijkste bronnen van vitamine K zijn, bevatten onze microalgen geen vitamine K.

Wij produceren 's-Werelds beste kwaliteit ISO22000 gecertificeerde microalgen geschikt voor humane consumptie.

Onze plantjes zijn zeer zijn rijk aan voedingsstoffen en op duurzame wijze worden geproduceerd. Onze algen bevatten naast belangrijke mineralen onder andere jodium, alle essentiële aminozuren, een scala aan vitaminen zoals B12 en antioxidanten en meer . . .

Ten opzichte van andere microalgen hebben onze microalgen een hoog gehalte aan het essentiële vetzuur EPA. Dit is een Omega-3 fosfolipide die in geen enkele andere vegetarische bron voorkomt. De biologische beschikbaarheid en effectiviteit van deze EPA-olie is uitzonderlijk.

Nee! Dat is ongewenst en voor de algen niet nodig. De algen-cellen zijn intact (geen gebroken celwand zoals bij Chlorella) waardoor het niet nodig is conserveermiddelen toe te voegen. De groene kleur (chlorofyl) blijft hierdoor ook goed behouden. Er zijn geen hulp-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

 

 

Nee! Dat is voor onze algen niet nodig. De celwand van de algen is voor mensen prima verteerbaar. Een gekraakte celwand geeft blootstelling van voedingsstoffen in de cel waardoor belangrijke nutrienten (door oxidatie) verloren gaan.

Nee! Op de productielocatie worden alleen de Marine Phytoplankton algen geproduceerd.

Nee! Voor zover bekend, geven onze microalgen geen allergische reacties. Uiteraard dien je de voorgeschreven dosis niet te overschrijden en dien je bij onzekerheid of vermeende reacties de je arts te raadplegen.

Ja! Hoewel deze algen oorspronkelijk in zee groeien, zijn ze niet verwant aan schelpdieren. Ter geruststelling kun je een paar lichtje krasjes aan de binnenkant van je pols maken en daar wat plankton op smeren om te controleren of je huid rood wordt en/of geïrriteerd raakt of je huisarts raadplegen.

De kweek vindt plaats in Nederland in een vormalige bloemenkas. In de kas heersen de natuurlijke omstandigheden. De kas wordt niet verlicht of verwarmd. Dit maakt het product duurzaam maar geeft ook de algen de gelegenheid op een zo natuurlijk mogelijk wijze te groeien.

De microalgen worden grootgebracht in Oerwater uit een zeer zuivere, diepe ondergrondse zoutwater bron. Het water stamt uit het Pleistoceen (130.000 jaar oud) en is zeer rijk aan mineralen. Uiteraard wordt bij de kweek van de microalgen geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Alleen zuiver bronwater en voedingsstoffen.

Om een volledig vegetarisch product te leveren, worden vegetarische capsules gebruikt in plaats van gelatine capsules. Deze capsules zijn gemaakt van HPMC (cellulosebasis).

De microalgen worden zeer kort (seconden) thermisch gedroogd om de maximale waarde aan voedingsstoffen te behouden.

De microalgen moeten in een gesloten verpakking, in het donker worden bewaard. Langdurige blootstelling van voedingsproducten aan de lucht geeft een risico op besmetting (bacteriën, schimmels). Als de microalgen langdurig worden blootgesteld aan licht, treedt verkleuring op.

Het Chlorofyl in de microalgen is nog steeds actief waardoor het “verbrand” als het lang wordt belicht. Geadviseerd wordt de microalgen te bewaren in de originele verpakking en deze na opening goed te sluiten. Draag er zorg voor het product alleen met schoon materiaal te verwerken.

De microalgen hebben de zogenaamde Umami smaak. Deze wordt ook wel de vijfde smaak genoemd naast zout, zoet, bitter en zuur. Vanwege het hoge oliegehalte van onze wonderlijke plantjes, heeft het een licht mariene geur.

Het beste is het poeder te gebruiken in combinatie met andere producten, zoals ingrediënt in een smoothie of drankje. Sec heeft het poeder en de vlokken een vrij prominente smaak. Immers, bij consumptie van een halve gram microalgen eet je minstens een miljard afzonderlijke plantjes. Indien je het poeder niet in een mix wilt gebruiken, adviseren wij je de PlanktonHolland capsules te gebruiken.

Ja! Algen en zeewier (kelp) zijn de rijkste bronnen van jodium, gevolgd door vis en schaaldieren. Als je al bekend bent met schildklierklachten, dan moet je voorzichtig zijn met jodium suppletie.

Bij een te snelle schildklier dient je terughoudend te zijn met de inname van jodium of raadpleeg je arts.

Ja! De microalgen en het productieproces zijn ISO22000 gecertificeerd. Hiermee is geborgd dat de plantjes op een voedsel veilige manier wordt geproduceerd en voldoen daarmee aan de hoge Nederlandse kwaliteitseisen.

Winkelwagen
Scroll naar boven