Afvallen

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

VETZUREN | OMEGA-3

Gezonde vetten
Deze gezonde vetten helpen je juist bij het afvallen. Zij helpen je bij de verbranding van overtollig lichaamsvet. Bij een tekort aan deze omega-3 vetzuren zal afvallen niet eenvoudig zijn. Omega-3 vetzuren zijn enorm belangrijk bij de verbranding van lichaamsvetreserves, zij spelen de hoofdrol. Het lichaam zal dan, als het gezonde vetten binnenkrijgt, het opgeslagen vet verbranden. Gezond vet zal een verzadigd gevoel geven. Zodoende zijn we veel minder snel geneigd, die niet verstandige, tussendoortjes te nemen.

Omega-3 vetzuren spelen ook een onmisbare rol als het gaat om het in balans brengen van je bloedsuikerspiegel. De beschikbare energie in de hersenen, die draaien op glucose, worden met behulp van deze vetzuren veel efficiënter opgenomen. Hierdoor eten we minder en verdwijnt de welbekende middag-dip naar de achtergrond.

ANTOXIDANT | CHLOROFYL

Groen Pigment
Dat groene pigment wat je aantreft in boerenkool, andijvie, spinazie en Plankton, heet chlorofyl. Afvallen is veel eenvoudiger als je hier iedere dag een paar gram van binnenkrijgt. Een studie van Zweedse onderzoekers, aan de Universiteit van Lund, bewijst dat.

De conclusie is dat vrouwen tussen 40 en 65 jaar met overgewicht, door het dagelijks eten van Chlorofyl bevattende Thylakoiden, nauwelijks trek in bijvoorbeeld snoep en chips hadden (25).

AMINOZUREN

Calorieën uit eiwit
Het lijkt erop dat een eiwitrijke voeding geen nadelig effect heeft op het gewicht. Van belang is dan wel dat het aantal calorieën hetzelfde is, als bij een voeding met nauwelijks eiwit. Door een dieet met veel eiwitten krijg je minder calorieën binnen, omdat je minder eet, waardoor je afvalt.

Bij het afvallen beperkt voldoende eiwit eten het verlies aan spierweefsel. Dat is gunstig, omdat spierweefsel meer energie verbruikt dan vetweefsel. Zo kan eiwit helpen na het afvallen op gewicht te blijven.

Winkelwagen
Scroll naar boven