+31 (0)88 000 1900
+31 (0)6 111 88 261
BIJ € 59,00 GRATIS VERZENDING

AFVALLEN

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

Home » Gezondheid » Afvallen


PIGMENTENGroene groenten zoals; spinazie, boerenkool, andijvie en superfoods zoals het plankton bevatten allen Chlorofyl. Als je elke dag een paar gram Chlorofyl binnenkrijgt, dan is afvallen een stuk gemakkelijker. Dit bewijst een studie van onderzoekers aan de Universiteit van Lund welke gepubliceerd werd in het tijdschrift Appetite.

Uit een Zweeds onderzoek (25) blijkt dat vrouwen tussen 40 en 65 jaar met overgewicht die dagelijks 5gr. Chlorofyl bevattende Thylakoiden (afgeleid van spinazie) namen de trek in snoep en chips direct drastisch verminderde.


AMINOZURENHet lijkt erop dat een eiwitrijke voeding geen effect heeft op het gewicht als het aantal calorieën hetzelfde is als bij een voeding met weinig eiwit. Zo verwijdert het lichaam onder andere beschadigd eiwit, dat tot een verstoorde celfunctie en celgroei zou kunnen leiden. Wel kan een eetpatroon met veel eiwit helpen om niet te veel calorieën binnen te krijgen, waardoor mens afvallen. Mensen eten minder als ze relatief veel eiwit binnenkrijgen. Dat verklaart ook het succes van diëten waarbij meer dan een kwart van de calorieën uit eiwit komt. 

Bij het afvallen beperkt voldoende eiwit eten het verlies aan spierweefsel. Dat is gunstig, omdat spierweefsel meer energie verbruikt dan vetweefsel. Zo kan eiwit helpen na het afvallen op gewicht te blijven.