BLOEDDRUK

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

Home » Gezondheid » Bloeddruk


AMINO ACIDS



Een eiwitrijke voeding, in combinatie met veel groente en fruit en weinig verzadigd vet, lijkt de bloeddruk te kunnen verlagen. Dit blijkt uit de zogenaamde DASH-studie (“Dietary Approach to Stop Hypertension’). (3)


VETZUREN

OMEGA-3



De ondermeer Omega-3 Anti thrombotische eigenschappen kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen, aangezien de volgende werkingen zijn aangetoond:

verlaging van de bloeddruk, de stollingsfactor en het gehalte aan bloedvetten | vermindering van het risico op aderverkalking en een plotseling hartfalen | vorming van de vaatverwijdende weefselhormonen | vergroting van de vloeibaarheid van de celmembramen | verbetering van de stroming eigenschappen van het bloed | verbeterde werking van de witte bloedcellen bij ontstekingsreacties.


MINERALEN

KALIUM



Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium voor de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam zorgt.