+31 (0)88 000 1900
+31 (0)6 111 88 261
BIJ € 59,00 GRATIS VERZENDING

ENERGIE

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

Home » Gezondheid » Energie


VITAMINE

B1Vitamine B1 is onmisbaar voor de energiehuishouding. Het is als co-enzym betrokken bij enzymreacties die de energie uit koolhydraten (suikers) vrijmaken en is daarnaast nodig voor een goede werking van de hartspier en het zenuwstelsel.


VITAMINE

B2Vitamine B2 is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam en speelt als coenzym (co-factor) een belangrijke rol bij het vrijmaken van de energie uit koolhydraten, eiwitten en vetten die het lichaam via eten en drinken binnenkrijgt. Het is dus een belangrijke vitamine voor de stofwisseling.


VITAMINE

B3Vitamine B3 wordt ondermeer door het lichaam aangemaakt uit het aminozuur Tryptofaan, bouwsteen van eiwitten. Is belangrijk voor de energievoorziening en speelt een rol bij de aanmaak van vetzuren in het lichaam.


VITAMINE

B8Vitamine B8 is nodig om energie uit eten vrij te maken, speelt een rol bij ondermeer de vorming van vetzuren.


MINERAAL

IJZERAls iemand snel moe lijkt te zijn, wordt al snel aan een ijzer-tekort gedacht. Bij ijzer hebben we het niet alleen over je fiets of een plaatjesbeugel. Het slaat ook op een belangrijke voedingsstof die je elke dag helpt topprestaties te leveren. Een tekort aan het mineraal ijzer kan inderdaad onder meer tot vermoeidheid leiden.


PIGMENT

CHLOROFYLAls je vaak moe en futloos bent als gevolg van bloedarmoede kan Chlorofyl helpen om meer energie te krijgen. Daarnaast kan een ophoping van toxische stoffen in de darmen en lever leiden tot vermoeidheid, dus aangezien Chlorofyl de darmen en lever reinigt kan het zo ook helpen meer energie te geven.


AMINOZUREN

TRYPTOFAANWie tijdens zijn ontbijt relatief meer eiwitten eet dan koolhydraten, lijkt alerter te reageren, zo lijkt onderzoek aan te tonen. Bepaalde eiwitten (en dan met name alfa-lactalbumine) stimuleren ons lichaam namelijk om goed ‘wakker’ te worden. Dat hangt weer samen met het aminozuur tryptofaan dat door ons lichaam wordt omgezet in serotonine, een zogeheten neurotransmitter.