HART

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

Home » Gezondheid » Hart


VETZUREN

OMEGA-3



Wang et al. heeft 842 artikelen op het gebied van primaire en secundaire preventie bekeken. (1) De conclusie was dat een verhoogde consumptie van de Omega 3-vetzuren EPA en DHA, via vis en/of via voedingssupplementen, zowel de algehele sterfte, het optreden van een hartinfarct en plotselinge hartdood verminderde. Van belang was verder dat geen of slechts zeer weinig complicaties optraden. Ook een onderzoek van de Mayo Clinic bevestigt de beschermende invloed van Omega 3-vetzuur op het hart. (2)


VETZUREN

OMEGA-3



De ondermeer Anti thrombotische eigenschappen kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen, aangezien de volgende werkingen zijn aangetoond:

Verlaging van de bloeddruk, de stollingsfactor en het gehalte aan bloedvetten | vermindering van het risico op aderverkalking en een plotseling hartfalen | vorming van de vaatverwijdende weefselhormonen | vergroting van de vloeibaarheid van de celmembramen | verbetering van de stroming eigenschappen van het bloed | verbeterde werking van de witte bloedcellen bij ontstekingsreacties.