+31 (0)88 000 1900
+31 (0)6 111 88 261
BIJ € 59,00 GRATIS VERZENDING

OGEN

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

Home » Gezondheid » Ogen


VETZUREN

OMEGA-3 OGENOmega-3 vetzuren kunnen een bijdrage leveren aan het voorkomen van maculadegeneratie (MD). Echter, de studies hiernaar spreken elkaar soms tegen, en zijn niet in alle gevallen van even goede kwaliteit. Een aanbeveling, over het gebruik van Omega-3 vetzuren ter voorkoming van MD, kan men daarom vooralsnog niet doen. (16)

Het gezichtsvermogen van baby's verbeterde door suppletie met Omega-3 vetzuren. Uit veiligheidsoverwegingen kan geen gebruiksadvies worden gegeven vanwege de rol van Omega-3 vetzuren bij de ontwikkeling van het immuun- en vasculaire systeem van de pasgeborenen. Grotere onderzoeken zijn nodig om de veiligheid en effectiviteit beter in kaart te brengen.(17)


VITAMINE

AHet lichaam maakt vitamine A aan uit ondermeer pigmenten ß-carotene, Hydroxy carotenoïden en vetzuren. Door vitamine A kunnen de ogen zich aanpassen aan het schemer. Vitamine A zorgt ook voor een goede werking van het afweer- en immuunsysteem, zodat iemand niet ziek wordt en speelt een belangrijke rol bij de groei van kinderen.

Een tekort aan vitamine A kan nachtblindheid en zelfs blindheid veroorzaken