+31 (0)88 000 1900
+31 (0)6 111 88 261
BIJ € 59,00 GRATIS VERZENDING

ONTGIFTEN

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

Home » Gezondheid » Ontgiften


ANTIOXIDANTEN ONTGIFTENAntioxidanten beschermen weefsel en DNA tegen vrije radicalen. Antioxidanten bevorderen een gezonde balans van de zuur base huishouding, bevat gezonde reinigingsfuncties, ondersteunt de zuurstofconcentratie in het lichaam, bevordert de stofwisseling en de celstofwisselingen helpt bij de verwerking van voedingsstoffen.

Antioxidanten vormen een groep stoffen bestaande uit vitamine E en vitamine C , spoorelementen zoals selenium, zink en bepaalde pigmenten. Voor vitamine C en vitamine E, het pigment β-carotene en voor het spoorelement selenium, is de antioxidant werking duidelijk aangetoond. In de cellen spelen ze een belangrijke rol bij het opruimen van vrije radicalen.

Vrije radicalen ontstaan bij de normale stofwisseling, maar ook bij roken en bij het zonnen. Verder kunnen bij bepaalde ziekten veel vrije radicalen worden gevormd, zoals bij ontstekingsreacties. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress.

Oxidatieve stress ontstaat wanneer er te veel vrije radicalen aanwezig zijn of wanneer deze stoffen zich op ongewenste plekken in het lichaam bevinden.

PlanktonHolland supplementen bevatten ook een breed spectrum bioactive Hydroxy Carotenoids. Momenteel wordt, veel belovend, wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van deze oeroude pigmenten. De verzamelnaam Xanthofylen [Hydroxy Carotenoids] staat voor: β-crotene, Vaucheriaxanthine, Violaxanthine, Antheraxanthine, Canthaxanthine, Astaxanthine, Zeaxanthine en Chlorofyl.