+31 (0)88 000 1900
+31 (0)6 111 88 261
BIJ € 65,00 GRATIS VERZENDING

ONTSTEKINGEN

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

Home » Gezondheid » Ontstekingen

VETZUREN

ONTSTEKINGEN EN AUTO-IMMUUNZIEKTENHET IMMUUNSYSTEEM


Omega-3 vetzuren kunnen een bijdrage leveren aan het afremmen van ontstekingen. Dezelfde vetzuren zijn bovendien in staat om het functioneren van het immuunsysteem te bevorderen. Hieruit volgt dat omega-3 vetzuren ingezet kunnen worden om de strijd aan te binden tegen diverse ziekten (waaronder die van het auto-immuunsysteem) die samenhangen met ontstekingen.

REUMATOÏDE ARTRITIS


Omega-3 vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat onderzoekers op het idee bracht research op te zetten aangaande onder andere reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn en andere auto-immuun- en aan ontstekingen gerelateerde aandoeningen. Uit dit onderzoek kwam onder meer naar voren dat omega-3 vetzuren een positief effect hebben op reumatoïde artritis.

18. Journal of Rheumatology
19. Journal of Health


MINERALEN

ZWAVELHEILZAME WERKING


Sinds mensen heugenis wordt zwavel vanwege zijn heilzame werking toegepast. Wie kent niet de zwavelrijke bronnen waar we in baden vanwege de gunstige effecten bij onder meer huid- en gewrichtsaandoeningen, jicht en suikerziekte. Ons lichaam kan niet zonder zwavel vandaag de dag omdat juist zwavel de opname van essentiële mineralen als fosfor, calcium en magnesium bevordert. Ook is zwavel betrokken bij het transport van zuurstof in de menselijke cellen.

Daarnaast is het mede verantwoordelijk bij het omzetten van enzymen, aminozuren en niet onbelangrijk de hormoon-huishouding. Ook is het mineraal zwavel van groot belang bij de vorming van collageen, een onderdeel van eiwit. Dit eiwit zorgt mede voor de stevigheid van de huid. Zwavel ondersteunt ook de lever bij het afscheiden van gal, bestrijdt het efficiënt ontstekingen, is het een krachtige pijnstiller en nog veel meer . . .

35. Studies on the Efficacy of MSM