+31 (0)88 000 1900
+31 (0)6 111 88 261
BIJ € 59,00 GRATIS VERZENDING

VIOLET GLAS


Home » Violet Glas

Het Zwitserse bedrijf Miron Violet Glas heeft de afgelopen jaren verschillende wetenschappelijke tests laten uitvoeren om aan te tonen hoe violet glas functioneert en wat het bewerkt. Smaak, geur, kleur, structuur en enzymen blijven beter behouden dan in welke andere tot nu toe gebruikte verpakking dan ook.

DE VERSCHILLEN

Er is een breed spectrum van glazen verpakkingen beschikbaar tegenwoordig, waarvan vele doorlatend voor zichtbaar licht. De afbeeldingen laten zien in welke mate het licht van de verschillende glassoorten doordringen tot de inhoud van de verpakking.

VOORBEELD UIT DE PRAKTIJK

Plankton algen worden gevoed door zonlicht waardoor ze in staat zijn om te groeien en daarmee voedingsstoffen te produceren. Het Chlorofyl ook wel bladgroen genoemd, is het groene stofje dat de Plankton algen een groene kleur geeft en dat ervoor zorgt dat het proces van fotosynthese goed kan verlopen. Nadat ze volgroeid zijn verandert het effect van het licht en versnelt het licht juist het afbraakproces.

Chlorofyl dat ook na de oogst actief blijft, zal zonder de juiste bescherming, volledig verbranden zolang het in contact blijft met zonlicht.


PUNT VAN AANDACHT

Weekmakers worden gebruikt om kunststoffen als pvc zacht en flexibel te maken. Ze komen geleidelijk vrij uit het materiaal waarin ze zijn verwerkt. Veel weekmakers, met name ftalaten, worden ervan verdacht bij vrijkomen uit de kunststoffen schadelijke effecten op de gezondheid te hebben. Dit is dan vooral relevant bij materialen die als verpakking voor bijvoorbeeld voedingsmiddelen dienen.