violet glas detail

Violet Glas

ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG

Wij maken gebruik van Violet Glas, afkomstig van het Zwitserse bedrijf MIRON® Glass, om onze producten te verpakken. Violet glas biedt een unieke bescherming. De oude Egyptische beschaving, rond 3300 voor christus, bewaarden al waardevolle essences en geneeskrachtige producten in deze bijzondere glassoort. Dit werd op zeer kleine schaal toegepast door apothekers die het violet glas met de hand vervaardigde, voor eigen gebruik, omdat ze het ‘recept’ heimelijk voor zichzelf hielden.

Door de voortschrijdende industrialisatie en de komst van nieuwe verpakkingsmaterialen raakte violet glas in de vergetelheid. Uiteindelijk werd 30 jaar geleden, door de Zwitserse wetenschapper Yves Kraushaar, MIRON® Glass ontwikkeld.

KWANTUMFYSICA

Kwantumfysica heeft de wereld, van de wetenschap op haar grondveste doen schudden. De geldende en algemeen aanvaarde natuurwetten blijken aan een revisie toe te zijn. Deze nieuwe stroming in de wetenschap zal veel tot op het heden, of schijnbaar onverklaarbare zaken, gaan verklaren.

Kwantumfysica houdt zich bezig met heeeeele kleine deeltjes, van energiegolven en materie. Zo ongeveer de bouwstenen van atomen zeg maar, wat we eerder als de allerkleinste deeltjes beschouwden.

BIOFOTONICA

De kwantumfysica heeft bewezen dat alles energie en licht is. Wij en alles wat leeft, groeit en bloeit zendt zichtbare lichtgolven uit. Camera’s die daarvoor speciaal uitgerust zijn laten zien dat we letterlijk gloeien.

Biofotonica is de wetenschappelijke studie naar de relatie tussen licht, energie en het menselijk lichaam. De term biofotonica bestaat uit een combinatie van twee Griekse woorden, "bios" en "phos". Bios" betekent leven en "phos" staat voor licht.

BIOFOTONICA GLAS

De zon en het zonlicht vervullen een belangrijke rol in de natuur. Bloemen hebben het zonlicht nodig om te groeien. Als ze volgroeid zijn heeft het zonlicht een tegenovergestelde werking, ze verliezen hun vitaliteit omdat het bio-energie niveau afneemt.

Dit is te wijten aan de straling van het zichtbare zonlicht. Miron glas is Biofotonisch glas. Een diepgekleurd, bijna ondoorzichtig glas. Het fungeert als een natuurlijk filter en laat feitelijk alleen dat licht door, wat niet schadelijk is.

De kwaliteit van hoogwaardige en gevoelige stoffen wordt hierdoor optimaal beschermt, behouden en zelfs verbetert. In het geval van onze wonderlijke plantjes, die zeer gevoelig zijn voor zonlicht, wordt op een natuurlijke wijze de houdbaarheid verlengt en is het toevoegen van conserveermiddelen of andere stoffen niet nodig.

Waarom Violet glas wel deze eigenschappen heeft en ander gekleurd glas bij voorbeeld niet laten we hierna zien.

vergelijking verschillende glassoorten

MIRON® VIOLET GLAS

Het “geheim” van deze speciale glassoort zit hem in het feit dat de moleculaire structuur van elke (grond)stof permanent wordt geactiveerd door "violette levensstraling". Dit verklaart de natuurlijke conserveringscapaciteit. Sindsdien zijn er vele experimenten gedaan naar de werkzaamheid van het violet glas. Deze tests tonen aan dat violet glas alleen de gunstige UVA stralen en infrarood licht doorlaat. Al het andere licht wordt tegengehouden:

EXPERIMENTEN

Cherrytomaatjes. Het experiment met de cherrytomaatjes laat duidelijk zien wat het effect is. Dit experiment vond plaats in juni 2007. De cherrytomaatjes werden bij kamertemperatuur bewaard. Na 7 maanden, op 21 januari 2008, werd het resultaat van dit biologische experiment gefotografeerd.

Kruiden en specerijen. Bij dit experiment werd Bieslook in drie verschillende glassoorten opgeslagen; transparant, amber en violet glas. De flesjes werden onder gelijke omstandigheden in het licht bewaard. Na zes maanden werden de resultaten vastgelegd op foto. Daarnaast werd het verschil in geur bepaald door een blinde test met vrijwilligers. Zij vonden unaniem de geur van de bieslook uit de violet glazen verpakking duidelijk sterker en frisser.

Zo zijn er ook wetenschappelijke exprimenten uitgevoerd met amandelolie, spirulina-algen, rozenwater, drinkwater, olijfolie, granen, honing, verschillende soorten fruit en andere stoffen in relatie tot het beschermende effect van MIRON® Glass. In alle gevallen is het duidelijke resultaat dat de opgeslagen producten in violet glas, de ingrediënten niet degradeert. Anders gezegd, juist de smaak, kleur, geur, structuur en enzymen blijven veel beter behouden dan in alle eerder bekende en gebruikte verpakkingen. Om de resultaten wetenschappelijk te onderbouwen, wordt in samenwerking met de onderzoeksring Darmstadt analyses van het werkingsmechanisme van MIRON® Glass uitgevoerd bij de opslag van voedsel.

Miron glas experiment met tomaatjes
Miron glas experiment met kruiden

VOORBEELD UIT DE PRAKTIJK

Marine Phytoplankton algen worden natuurlijk ook gevoed door zonlicht waardoor ze in staat zijn om te groeien en daarmee voedingsstoffen te produceren. Het chlorofyl ook wel bladgroen genoemd, is het groene stofje dat de microalgen een groene kleur geeft en dat ervoor zorgt dat het proces van fotosynthese goed kan verlopen. Chlorofyl dat ook na de oogst actief blijft, zal zonder de juiste bescherming, volledig verbranden zolang het in contact blijft met zonlicht.

HERGEBRUIK

We raden ten zeerste aan om jouw containers van violet glas niet te recyclen. Er zijn tal van toepassingen denkbaar waar je dit prachtige product voor zou kunnen hergebruiken, bijvoorbeeld ter decoratie of wat dacht je van het herverpakken van je kwetsbare kruiden?!

Winkelwagen
Scroll naar boven