Vetzuren

[ PLANKTON VOEDINGSSTOFFEN ]

OMEGA-3 FOSFOLIPIDE

Plankton fosfolipiden versterken de functie van EPA door een betere absorptie. Fosfolipide dragers bevorderen op efficiënte wijze het transport van omega-3 vetzuren door het lichaam en opname door de celmembranen.

OMEGA-3

Omega-3 is een essentiële voedingsstof. Dit betekent dat ons lichaam dit vetzuur niet zelf kan aanmaken en dus afhankelijk is van onze opname via de voeding.

Omega-3 vetzuren zorgen voor een verlaging van de bloeddruk, de stollingsfactor en het gehalte aan bloedvetten en een vermindering van het risico op aderverkalking en plotseling hartfalen.

Daarnaast dragen ze bij aan de vorming van vaatverwijdende weefselhormonen, een toegenomen vloeibaarheid van de celmembranen en een optimalisering van de stromingskenmerken van het bloed.

Ook helpt omega-3 bij het voorkomen van depressies, bevordert het algehele emotionele welzijn, verbetert de respons van het immuunsysteem en kan helpen bij het verminderen van de symptomen bij mensen die lijden aan reumatoïde artritis chronische pijn.

OMEGA-3 | BBC SCIENCE

OMEGA-6

Linolzuur is het bekendste vetzuur uit de omega-6 vetzuren groep. Dit vetzuur komt met name voor in olie van plantaardige bronnen. Linolzuur beïnvloedt het cholesterolgehalte op positieve wijze en draagt daarmee bij aan een vermindering van de kans op hart- en vaatziekten.

Voor de groei van het ongeboren kind is omega-6 letterlijk en figuurlijk van levensbelang, onder meer omdat het noodzakelijk is voor de ontwikkeling van het hersenweefsel.

Ook de bloedstolling, het op peil houden van de bloeddruk, het immuunsysteem en de werking van onze spieren zijn afhankelijk deze vorm van omega-6.

Indien mensen te weinig van dit vetzuur tot zich nemen, kan dit zich uiten in een gebrekkige wondgenezing, droog haar en mogelijk zelfs haaruitval.

OMEGA-7

Omega-7 komt maar in zeer weinig planten voor. De Plant Power Supplementen van PlanktonHolland bevatten deze vetzuren uit de Omega-familie wél.

Omega-7 heeft een gunstige werking op droge slijmvliezen en een droge huid.

OMEGA-9

Iedereen heeft cholesterol in het bloed en dat is niet voor niets: voldoende cholesterol in het lichaam is onontbeerlijk voor een goede gezondheid. De stof bevindt zich in al onze lichaamscellen en heeft een belangrijke functie bij de opbouw van onze lichaamscellen.

Een te hoog cholesterolgehalte kan echter bijdragen aan de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Omega-9 vetzuren spelen een wezenlijke rol bij het tegengaan van een te hoog cholesterolniveau.

Winkelwagen
Scroll naar boven